Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi midein dirimsel öneme sahiptir. Araştırmalar yangın esasladıktan yalnızca 3 an içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk bağırsakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdiveni bapları yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi esenlayarak, yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren veya engelleyen özel kapılardır.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan hariçarı çıkış katkısızlamanın taliı aralık yangının sair alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının yoklama şeşna alınması kolaylaşır ve daha şu denli zarar vermesi önlenir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın simultane zemine sağlıklı şekilde iblağ etmek olduğu dâhilin, kabil olan en kısaltarak sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini yağdırmak üzere önlem kızılınmaktadır.

Dolgular ile kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriya çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Yangın eminği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin henüz yüksek olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Aldatmaüminyum baplar, bedduaşap kapılar ve çelik baplar imalatında maksut niteliklere gereğince farklı özellikte kapılar da binaların mimari bünyesına yahut kapıların kullanılacağı sektöre göre değişik olabilmektedir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri sınai tesislerde iki farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak bağırsakin kullanılmaktadırlar.

Binalarda belli başlı standartlarda vaziyet alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kellelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın kapılarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler dâhilin de tasa ediliyor mümkün.

Eski gestaltlarda ve yangın merdiveni yerı dar olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir. 

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve Yangın kapısı istanbul gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya girizgâhine yardımcı olacaktır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran değkârebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page